Фризьорките от Столипиново изпяха дилъра си, пловдивски полицаи удариха депото във Велико Търново

Автор: Ива Модова 9197
Фризьорките от Столипиново изпяха дилъра си, пловдивски полицаи удариха депото във Велико Търново

Пловдивската криминалнаполиция, съвместно с Окръжна прокуратура, разбиха депо за дрога във Велико Търново. Информацията за дистрибуторите на хероин, била дадена от спипаните преди седмица фризьорки от Столипиново, за които разказахме вчера.

Ибрахим Юзил и фризьорките  Елена Тодорова(37 г.) и Селвет Хюсеин(24 г.) са задържаните при спецакцията на пловдивската полиция в Столипиново на 19 август срещу наркодилъри.  Тримата са били хванати по време на сделка в дома на Тодорова, като полицаите са иззели общо 257,6 г хероин, кокаин и електронна везна със следи от същия наркотик, както и мобилни телефони.

Припомняме, че в специализираната полицейска операция в понеделник участваха служители на отдел “Криминална полиция” и сектор “Специализирани полицейски сили” в Пловдив, а процесуално-следствените действия бяха под наблюдение на Окръжна прокуратура.

След акцията в Пловдив двете дами споделили от къде идва наркотикът. Те посочили на разследващите адрес в старата столица, след което операцията продължила от пловдивските разследващи. В Търново органите на реда открили депото.Там се натъкнали на още от хероина, както и 1 кг кокаин. Общо дрогата била около 6 килограма, като все още не е направена експертиза на веществата.

По време на операцията има още задържани лица.

Днес на съвместен брифинг между Окръжна прокуратура и директора на ОД на МВР ще бъдат разкрити подробности около операцията.

Двете задържани фризьорки са били освободени срещу парична гаранция в размер на 3 хиляди лева, а спрямо турския гражданин  Юзил Окръжен съд - Пловдив взе постоянна мярка „задържане под стража”. 

В деня на акцията у Юзил органите на реда са открили 257 грама хероин и по-малко от половин грам кокаин. Заедно с двете фризьорки тримата са разпределяли наркотика и са го пласирали в малки количества. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина