Дават още 1 млн. лева, за да завършат на най-новата пътна връзка в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 4902
Дават още 1 млн. лева, за да завършат на най-новата пътна връзка в Пловдив

Общинският съвет в Пловдив ще гледа решение, с което се прехвърлят 1,15 млн. лева към изграждането на най-новата пътна връзка в район „Източен”. Тъй като строителите напредват по-бързо от линейните графици от градската администрация трябва да осигурят средствата за ремонта на ул. “Д-р Георги Странски”, научи trafficnews.bg.

Поради това предложението е залегнало в актуализацията на бюджета. Според него се прехвърлят 741  хил. лева от Голяма община към район „Източен”, които са възложител. Останалата част от 409 хил. лева ще бъдат осигурени от средствата на района, които са по други пера.

Дотук строителите са изградили новата пътна връзка, а в момента се обновява изцяло участъка. от ул. „Коста Паница” до ул. „Генерал Радко Димитриев”. Очакванията са до 9 юни тя да бъде изцяло завършена.

Новата улица е дълга близо 200 метра, като тя е с 3,5 метра и от двете страни и тротоари по 1.5 метра. Отдолу е  изградена подземна инфраструктура, като окабеляване, ВиК и други. Проектът е с включено още осветление, както и обособяването на 51 паркоместа.

В частта, която се обновява,  освен пътното платно ще бъдат изградени и нови тротоари, тъй като в момента те са с размери от едва 60 см и е невъзможно да премине майка с детска количка по тях.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина