Бусове и каруци сипят строителен отпадък под прозорците на школо в Столипиново

Автор: Деница Лещева 6250
Бусове и каруци сипят строителен отпадък под прозорците на школо в Столипиново

Незаконно сметище изправи на нокти жителите на квартал "Столипиново". Теренът около ОУ "Пенчо Славейков" от години се ползва за изхвърляне на строителни отпадъци. Преди няколко дни обаче работници от ОП "Чистота" започнали да заграждат участъка, споделиха местни. По думите им общинските служители обяснили, че предстои той да бъде превърнат в пункт за строителни отпадъци.

"Това се случва под прозорците на училището. Вместо да разчисти отпадъците, "Чистота" ги загражда", възмущава се местна жителка. 

Наш репортер потърси за коментар директора на комуналното предприятие Иван Стоянов. Той обясни, че служителите му действително заграждат терена, но целта не е да бъде обособен пунк за отпадъци, а да се предотврати изхвърлянето на такива. 

"Там се изхвърлят боклуци от целия град. Разпоредих в събота и неделя да се направи акция по разчистването им," увери Стоянов. Той допълни, че често пъти отпадъците се "доставят" с бусове и каруци, често пъти извън работно време. Затова и контрол на практика не се осъществява. 

За да бъде разрешен проблемът, участъкът ще бъде заграден с пана и стълбове, които да ограничат достъпа на превозни срадства, каза още директорът. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина