Бебе на годинка имала тийнейжърката, наръгана от самоубиеца в Столипиново

Автор: Plovdiv Now 6445
Бебе на годинка имала тийнейжърката, наръгана от самоубиеца в Столипиново

17-годишното момиче, което бе наръгано с нож от приятеля си, има бебе на годинка. Баща е именно 32-годишният Иван, с когото тийнейджърката имала връзка от няколко години. „За щастие, момичето е без опасност за живота. Има няколко прободни рани, най-сериозната от тях е в областта на стомаха, но състоянието й е стабилно. Дедето й също е добре”, съобщи зам.-кметът заместник-кметът по социални дейности Анести Тимчев.

Младата жена живее в Център за настаняване от семеен тип в Пловдив. Снощи мъжът отишъл при нея, като прескочил 2-метровата ограда на двора. Двамата се скарали, той извадил нож и я наръгал няколко пъти. След това избягал от местопроизшествието и отишъл в дома на родителите си на улица "Сокол". По-късно същата вечер се хвърлил от осмия етаж и загинал. 

Тийнейджърката е с пет прободни рани в областта на гърдите, корема и ухото. Тя е била приета в УМБАЛ "Св. Георги" с опасност за живота късно снощи. Била извършена операция на корема. В момента състоянието ѝ е стабилно. 

„Охраната в Центъра е действала светкавично. Успели са да го неутрализират и да предпазят останалите деца, настанени там”, обясни Тимчев. Тази сутрин той е поискал спешен доклад от Общинска охрана. Заедно със зам.-кмета по Обществен ред Йордан Ставрев и с шефа на Шесто районно полицейско управление Николай Кирков са анализи случилото се. Удвоили са охраната на Центъра. Засилено полицейско присъствие има и в Столипиново.

„В Центъра са настанени 28 деца. Има 12 психолози, които вече са започнали индивидуално работа с всяко от тях. Случилото се е изключително неприятно”, каза зам.-кметът по социални дейности.

За случая е уведомена прокуратурата. 

Очаквайте подробности!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина