Антирекорди в Столипиново – вадят по 170 тона боклук на ден, а пак всичко е в отпадъци

Автор: TrafficNews 2242
Антирекорди в Столипиново – вадят по 170 тона боклук на ден, а пак всичко е в отпадъци

Поредната масова акция в квартал Столипиново се провежда от ОП „Чистота“. От 6:30 сутринта екипи на общинското предприятие са на терен и ранят боклуци в междублоковите пространства.

На терен са 13 самосвала и 5 фадроми, както и десетки служители на почистващото предприятие. Цял ден те ще премахват нерегламентирани сметища по улиците „Ландос“, Крайречна“, „Сокол“, „Батак“ и „Възход“.

Директорът на ОП „Чистота“ Десислава Георгиева каза, че всеки ден се изнасят около 170 тона с боклуци, но въпреки това се образуват редица сметища.

„ Вероятно това се дължи на културата на гражданите в района, почиства се 7 дни в седмицата и въпреки това виждаме в какво състояние е кварталът. Миналата година поставихме 50 контейнера – повече изчезнаха, а други бяха счупени. Предстои нова доставка от 100 контейнера, дано този път го опазят“, заяви Георгиева.  Тя допълни, че мерките, които се предвиждат са санкции за нарушителите, както и информационни кампании. Този път те ще се опитат чрез децата в училища и детски градини да успеят на повлияят на по-големите в квартала.

 

Подобни новини

...

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина