13 самосвала с 49 курса извозиха събраните отпадъци в акцията за почистването на „Столипиново”

Автор: TrafficNews 4142
13 самосвала с 49 курса извозиха събраните отпадъци в акцията за почистването на „Столипиново”

Много работници, 13 самосвала и 5 челни товарача се включиха в поредната извънредна съботна акция за почистването на „Столипиново”. Камионите направиха 49 курса до сметището в Цалапица. Улиците бяха измити с шампоан.  

„Премахнахме много от предварително набелязаните 8 най-големи сметища. Работихме на улиците „Батак”, „Сокол”, „Крайна”, „Крайречна”, Ландос” и „Възход”. Отсега създаваме организация да продължим следващата седмица, тъй като поради многото паркирани автомобили, на някои места техниката ни не успя да влезе”, коментира директорът на „Чистота” инж. Десислава Георгиева, която лично ръководеше акцията.

Тя напомни, че 7 дни в седмицата в квартала работят екипи с едрогабаритни машини, които събират разпилените край контейнерите отпадъци. Тъй като голяма част от поставените преди година 50 нови контейнера са изчезнали или унищожени, през следващия месец се очаква доставката но нови 100.  

На място дойде и кметът на район „Източен” Емил Русинов. Той увери, че ще се търсят възможности новите съдове за смет да бъдат поставени на места, съобразени и с мнението на гражданите. Благодари на жителите на квартала, които доброволно също се включиха в акцията.

„Нека всеки положи малко усилие да изхвърли събрания вкъщи отпадък в най-близкия контейнер, за да стане кварталът по-чист и приятен за живеене”,  призова инж. Георгиева.

Сред превантивните мерки, които да доведат до намаляване на нерегламентираните сметища, директорът на „Чистота” открои засилването на информационната кампания сред жителите на квартала.

„Ще влезем – каза тя, – в училища и детски градини, защото смятаме, че най-малките могат да дадат добър пример на големите за повишаване на културата при опазване на чистотата.“

Засилването на контрола и санкционирането на нарушителите, които нерегламентирано изхвърлят отпадъци извън определените за това места, също е сред мерките, на които се разчита за по-ефективни резултати.

Подобни новини

...

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина