Изтребител от Граф Игнатиево падна по време на учение над Черно море

Автор: Plovdiv Now 7752
Изтребител от Граф Игнатиево падна по време на учение над Черно море

Изтребител МиГ-29 тази нощ е паднал в Черно море. Самолетът е от авиобаза Граф Игнатиево,  потвърдиха военни от поделението пред "24 часа".

Военният самолет е участвал в съвместно учение със сръбските ВВС край Шабла, което е започнало на 7 юни и е трябвало да продължи до 11 юни. Заради инцидента е прекратено.

Сръбските ВВС участват с три изтребителя МиГ-29, които са излитали и кацали от Граф Игнатиево. Учението е включвало стрелба с артилерийско, бомбово и ракетно въоръжение, както и отстрели по светещи парашутни мишени.

"При изпълнение на тренировъчна задача над морската акватория на Република България, самолет МиГ-29 от състава на българските Военновъздушни сили е изгубил радиовръзка и е изчезнал от радарите в 00:45 ч.", потвърдиха от военното министерство.

Провежда се мащабна спасителна операция по издирването на пилота, в която са включени кораби и вертолети. Причините за падането на военната машина засега остават неясни.

Служебният премиер Стефан Янев и служебният министърът на отбраната Георги Панайотов пътуват към Шабла, където тази сутрин военен самолет падна в района на Шабла.

Снимката е илюстративна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина