Данъчни продължават с проверките в Пловдив, удариха пицария, месарница, хранителен магазин

Автор: Plovdiv Now 4484
Данъчни продължават с проверките в Пловдив, удариха пицария, месарница, хранителен магазин

Данъчните продължават с тематичните си акции в Пловдив, като и през изминалата седмица редица дружества бяха атакувани от приходната агенция. Те са хванати с различни нарушения по закона за данък добавена стойност. Веднага след проверките, имената на дружествата нарушители са вписани в „черните списъци” в сайта на агенцията.

Сред новите „клиенти” на НАП е пицария на Пещерско шосе. След тематична проверка, управата се е сдобила с акт, а фирмата – „ЖОМЕ – 77” ЕООД официално се появи в „черните списъци”. Пицарията е част от веригата „Алекс”.

През последния отчетен период в крачка е бил хванат и магазин за месо, намиращ се на улица „Съединение” . Името на фирмата „Ритон” е вписано в „черните списъци” на НАП в официалната страница на приходната агенция.

 „Честитка” получи и управата на магазин за хранителни стоки на улица „Правда”. Обектът се намира в Столипиново и поредният „ударен” от НАП-Пловдив през изминалите две седмици.

Припомняме, че две акции на НАП се проведоха в етническия квартал. Наред бяха проверявани кафенета, павилиони и магазини, като много от обектите изгоряха с актове. Един от тях дори бе принудително запечатан, тъй като е работел нелегално.

Данъчни нахлуха в квартала и през изминалата седмица. НАП изненада жителите на Столипиново след 17:30 часа. 

Ревизорите за пореден път са проверили търговските обекти, за които е подадена информация, че функционират незаконно.

Този път данъчните са организирали акцията си в късния следобед, когато по традиция квартала оживява, хората излизат по улиците, а голяма част от обектите тепърва отварят врати.

Сред новите „клиенти” на данъчните са две фирми, опериращи на борсата на Първенец. Складовете 41 и 40 са били проверени, а след това собствениците глобени. Както медията ни съобщи, дни преди Великден бусове на НАП нахлуха в тържището.

Някои от търговците на борсата за плодове и зеленчуци са опитали да избегнат контрола на НАП, като са побързали да затворят складовете и сергиите.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина