Жителите на Трилистник излизат на протест заради забавн строеж на жп надлез

Автор: TrafficNews 1273
Жителите на Трилистник излизат на протест заради забавн строеж на жп надлез

Жителите на пловдивското село Трилистник се организират за протест срещу огромното забавяне от страна на НКЖИ на строежа на надлеза между селото и Рогош!

„Нека отново да излезем заедно и да заявим ясно и категорично нашето недоволство! Заедно с жителите на околните населени места се събираме на 12 октомври 2024 г. (събота) от 11:00 часа при новостроящото се съоръжение, за да изразим огромното си недоволство от неприемливото и безотговорно забавяне на довършване на съоръжението. Вече повече от година строежът е незавършен, а ние все още нямаме яснота кога надлезът ще бъде довършен“, се казва в призива.

Вместо безопасна и удобна връзка между двете села, хората са принудени да използват опасни и компрометирани алтернативни маршрути. Те настояват да получат информация от НКЖИ за конкретните срокове за завършване на надлеза, както и за незабавна рехабилитация на алтернативния път между Трилистник и Скутаре и поддържането му в добро състояние до окончателното приключване на строителните дейности и пускането на надлеза в експлоатация.

„Вече не можем да се примиряваме с бездействието и безотговорността на институциите! Стотици хора ежедневно рискуват, преминавайки по разбития алтернативен прашен и осеян от дупки междуселски път, а други са принудени да удължават маршрута си с над 20 километра през опасния участък на АМ Тракия от 137-я до 141 км. Всички се питаме – докога?“, казват още жители на селото.

Подобни новини

...

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина