Жителите на Стамболийски скоро ще гледат филми в лятното кино

Автор: Plovdiv Now 10865
Жителите на Стамболийски скоро ще гледат филми в лятното кино

Жителите на Стамболийски скоро ще могат отново да гледат филми на открито в лятното кино. Проектантски екип ще посети обекта в понеделник, за да уточни детайлите за цялостен ремонт.

Ще бъде обновено гишето за билети. Ще бъдат направени и две съблекални за артистите, когато сцената се ползва за концерт или представления.

Генерален ремонт ще претърпи и самата сцена, като ще бъде сложена нова настилка, подходяща и за танцови спектакли. Входът и изходът на киното ще се запазят.

Фасадата на киното също ще бъде обновена, а местата за публиката ще са с нови модерни седалки, както е във всички съвременни летни театри. Ще има обособени специални места за прожекторите, както и за два пулта за озвучаване и осветление. Сградата ще се сдобие с нов и модерен санитарен възел.

Предвижда се изготвянето на проекта да отнеме оптимално 20 дни и на негова база ще бъдат изчислени необходимите средства. Община Стамболийски ще обяви обществена поръчка за избор на изпълнител на ремонта. Амбицията на администрацията е киното да заработи до септември тази година.

Припомняме, че лятното кино в Стамболийски официално стана отново общинска собственост през октомври миналата година. Администрациятазакупи имота от предишния собственик, който наддавал за него на търг. Дотам се стигнало, след като дългогодишният стопанин на сградата затънал в дългове, а имуществото му било разпродадено от ЧСИ.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина