Жителите на Стамболийски се жалват от ромски набези, бой и тормоз СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 6876
Жителите на Стамболийски се жалват от ромски набези, бой и тормоз СНИМКИ

Роми тормозели денонощно жители на един от кварталите в град Стамболийски. Най-честите им жертви били възрастни хора, инвалиди и малки деца. За случващото се кметът на общината Георги Мараджиев бил сезиран с жалба от 63 жители на „Нов квартал”, съобщи градоначалникът. 

„В жалбата подробно бе описано как тези роми тормозят възрастни хора, инвалиди и малки деца, като редовно ги обирали, биели и тормозели по всевъзможни начини. По думите на хората, които са се подписали под жалбата, ромите чупели прозорците на къщите, замеряли с камъни преминаващите хора, палели огън, а често препускали и с коне из целия квартал с риск да прегазят някого”, посочи Мараджиев, предава "Монитор".

Мараджиев моментално разпоредил проверка и било установено, че ромите в квартала са от други населени места и в Стамболийски пребивават незаконно. Сега е започнат процес на идентифициране на незаконните ромски постройки и стартиране на процедури по тяхното премахване. 

По време на проверката заедно с кмета Мараджиев са били: арх. Румяна Иванова, гл. инж. Костадин Аврамов, геодезиста Георги Арнаудов и гл. специалист Николай Доганов и зам.- кметът Любомир Марков. Полицията също е участвала в проверката, като на място отишъл началникът на РУ Стамболийски гл. инспектор Ангел Керпиев.

„Искам предварително да заявя, че никъде в общината през последните години не сме имали проблем с ромското население. И в селата, и в Стамболийски живеят работливи роми, много от които работят в чужбина и изпращат пари на семействата си тук. Други роми пък работят в чистотата, грижат се за сметосъбирането и сметоизвозването. Това са над 80 души, които са в БКС”, е категоричен кметът на община Стамболийски. По думите му изборът му за кмет никога не е зависел от ромските гласове. „Защото това са само 1500 гласа, а аз съм избран с 6500 гласа – 65 % от избирателите са гласували за мен, така че за каква зависимост от гласовете на ромите може да се говори?”, пита той.

Кметът уточни, че проблемите в Стамболийски се създават от роми, които са дошли в града от други общини. „Категоричен съм, че за всяка проява на вандализъм и терор срещу който и да е от населението, ще приложа цялата сила на закона и ще бъда безкомпромисен. Вчера бе направено замерване на незаконно изградените в земеделски земи бараки и започваме процедура по събарянето им”, заявява кметът на Стамболийски Георги Мараджиев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина