Жени се хванаха за косите край Стамболийски, случаят стигна до съда

Автор: Plovdiv Now 21702
Жени се хванаха за косите край Стамболийски, случаят стигна до съда

Жена заведе иск срещу своя съселянка за обида, а преди това е имабо и бой помежду им. Скандалът е станал в село Йоаким Груево през лятото. 

Собственичка на магазин в населеното място и братовчедка й пътували с кола от обекта за хранителни стоки към дома на последната. Пред къщата обаче първата забелязала в съседния двор жена, с която имала стари спорове.

„Ей сега ще й кажа аз на нея”, казала магазинерката и изскочила от колата. Влязла в имота на жената и започнала да крещи. Нарекла я с обидни епитети, както и че е лека жена, с която е спало цяло село. Стъписана от думите на съселянката си, жената я помолила да напусне двора и й казала, че всъщност тези думи се отнасят за нея.

Магазинерката изпаднала в истерия и продължила да крещи и ругае. В един момент се нахвърлила на жената и започнал бой. Двете се дърпали за косите, драли и щипали по ръцете.

Братовчедката се намесила и се опитала да ги разтърве. Чувайки виковете, се показал и мъжът на нападнатата жена, който също взел участие в умиротворяването. Съседи се показали по прозорци и врати.

В крайна сметка страстите охладнели и всеки си тръгнал по пътя.

Ден след скандала и двете жени са депозирали жалби една срещу друга. Магазинерката посетила и Съдебна медицина, като освен за телесни повреди, тя е подала иск в прокуратурата и за обида. В молбата си е вписала, че съселянката й я нарекла уличница и мръсница.

Казусът стигнал до съда. По време на процеса са били призовани всички свидетели – от роднини до съседи. Всички, които са станали „зрители” на женския бой, обиди и крясъци.  Магазинерката е поискала 2000 лева обезщетение за причинените й неимуществени вреди, изразяващи се в „уронване на престижа и позицията й в обществото”.

Процесът приключи преди дни с оневинителна присъда. Нападната жена бе оправдана, тъй като магистратите не намериха нито едно доказателство, че е обидила съселянката си. Нещо повече – магазинерката бе осъдена да плати всички разходи на подсъдимата – 1000 лева за адвокатска защита.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина