Затвор грози мъжете, стреляли от Мерцедес край Стамболийски

Автор: Plovdiv Now 3534
Затвор грози мъжете, стреляли от Мерцедес край Стамболийски

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми по бързо производство двамата мъже - на 28 г. и на 23 г. които стреляха с пистолет от автомобил в движение. Обвинението срещу тях е за това, че на 18 април 2024 г. в района на автомагистрала „Тракия“, на пътен възел „Цалапица“, в съучастие са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като по своето съдържание същите се отличават с изключителна дързост, а деянието е било извършено при управление на моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Мерцедес“, с чужд регистрационен номер.

На 18 април 2024 г. е бил получен сигнал за това, че на автомагистрала „Тракия“ в района на пътен възел „Цалапица“, обл. Пловдив, са били възпроизведени изстрели във въздуха от движещ се лек автомобил, марка „Мерцедес“, с чужда регистрация. Малко по-късно колата е била спряна от полицейски екип в района на гр. Стамболийски, обл. Пловдив. В нея пътували двамата мъже. При извършена проверка в автомобила са били намерени газов пистолет и 23 патрона за него. Оръжието е законно притежавано от по-възрастния мъж. То е било иззето заедно с патроните. 

Установено е, че автомобилът, който е с десен волан, е бил управляван от собственика на пистолета. Изстрелите са били възпроизведени с газовия пистолет от двамата мъже през прозорците на колата. Техните действия са били възприети от останалите участници в движението. Няма пострадали хора.

Двамата са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях. За престъплението, за което са привлечени като обвиняеми, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок до пет години.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина