Засаждат 3000 дръвчета край Стамболийски в кампанията „Да залесим България”

Автор: Добринка Димова 7309
Засаждат 3000 дръвчета край Стамболийски в кампанията „Да залесим България”

3000 фиданки летен дъб ще бъдат засадени на 24 март в село Йоаким Груево. Доброволческата инициатива е на Фондация „Изкуството да живееш“, в сътрудничество с Министерство на земеделието, храните и горите и е част от националната кампания „Да залесим България".

Проектът има за цел залесяването на максимален брой площи из цялата страна. В кампанията ще се включат доброволци от над 10 български града, като за тазгодишното залесяване за района на Пловдив е избрано Йоаким Груево.

„Всеки, който желае да допринесе за природата на своята родина и да остави нещо след себе си, може да се включи без ограничение”, посочват от фондацията.

Посадъчен материал, инструменти и насоки се осигуряват от местното горско стопанство, включително разрешение за работа на мястото. Все пак организаторите молят, който има възможност, да носи собствена мотика, тъй като миналата година тези на лесничейството не са стигнали за всички отзовали се ентусиасти.

От Пловдив до мястото се стига направо по Пещерско шосе, посока Кричим, като се завива надясно в пресечката непосредствено след напоителния канал, преди село Йоаким Груево. Оттам на около 50 м по пътя. Ще има хора за ориентир. Който няма транспорт, или иска да извози други хора, може да отиде пред магазин "Лидл" на бул. „Пещерско шосе“ 34, откъдето в 8:30 ч. ще тръгнат част от доброволците.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина