Заразените до момента в Пловдивско са 42-ма, нов случай има в Стамболийски

Автор: Plovdiv Now 28104
Заразените до момента в Пловдивско са 42-ма, нов случай има в Стамболийски

Към днешна дата общият брой на пациентите с COVID-19, жители на пловдивска област, е 42. От тях в общините:  Пловдив -30,  Карлово -2, Кричим -2, Хисар-2, Родопи-2, Стамболийски -4.

Новите два случая от днес са: 1 от община Стамболийски и 1 от община Пловдив.

Това съобщи по данни на РЗИ областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева

В пловдивските болници до момента са били диагностицирани и приети за лечение и 5 пациенти от други области –1 от Стара Загора, който вече е оздравял, 2 от Пазарджик и 2 от Смолян. Двама пациенти са починали – един от Хисар и един от Пещера –област Пазарджик.

Нямаме нови заразени медицински лица.

От всички потвърдени случаи до момента 11 са инфектираните медицински лица – 2-ма лекари, които са напълно оздравяли, 4 медициски сестри, от които 2 са оздравели, а другите са изписани за възстановяване вкъщи, 1 акушерка, която също е излекувана, както и 4 санитарки, две от които са хоспитализирани, а другите две са напълно оздравяли.

Общият брой на оздравелите пациенти са вече 22, на домашно лечение са 4.

Към момента хоспитализирани са 18 лица, както следва:

В УМБАЛ “Свети Георги“ се лекуват - 10, от тях 1 на интензивно лечение.

В УМБАЛ „Каспела“ - 3, от тях 1 на интензивно лечение

В УМБАЛ „Пълмед“ - 5, от тях 1 на интензивно лечение

До момента има и двама екстубирани пациенти в Пловдив.

Общият брой на поставени под карантина на територията на област Пловдив към 8.00 часа днес - 23.04.2020г., е 1374.

Областният управител допълни, че общият брой на свободните легла в здравните заведения в областта са 443, от които 86 са  интензивни.

Общият брой обработени проби за последната седмица от 16 до 22 април, включително, са 316, от които положителни са общо 5 за Пловдив област.

През вчерашния ден са проверени от РЗИ 87 обекта, от които 74 магазини за хранителни стоки и 13 броя обекти с обществено предназначение.

„В здравните заведения са осигурени необходимите предпазни средства и защитни облекла за медицинските лица, които работят в отделенията за коронавирус. Приемните кабинети също работят, като се следва алгоритъмът за консултиране на пациенти, евентуално хоспитализиране или назначаване на домашно лечение. Ежедневно Спешна помощ  получава информация  за свободните легла, в това число и за интензивно лечение, което улеснява работата на спешните медици и обслужването на пациентите“, уточни Каназирева

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина