Заради алкохол или дрога: Шофьори в арестите в Пловдив, Асеновград, Стамболийски и Карлово

Автор: Plovdiv Now 5010
Заради алкохол или дрога: Шофьори  в арестите в Пловдив, Асеновград, Стамболийски и Карлово

Четирима водачи са били задържани в ареста за престъпления по пътищата, свързани с шофиране след употреба на алкохол и упойващи вещества, през изминалото денонощие. Две са бързите производства, образувани срещу управляване на превозно средство в пияно състояние.

На кръстовището на улиците «Колхида» и «Модър» в Пловдив автопатрул на Първо РУ е спрял за проверка Субару Легаси, управлявано от 32-годишен водач. Той говорел несвързано и силно лъхал на алкохол. Извършената проба с техническо средство отчела употреба на 1,45 промила.

На територията на град Стамболийски, при отработване на сигнал за пътен инцидент със самокатастрофирал водач, екип на районното е  установил, че мъжът зад волана управлява превозното средство с концентрация от 1,41 промила.

В ареста на РУ Асеновград за шофиране под въздействието на метадон, опиати и марихуана е бил задържан пък 34-годишен от село Болярци. Мъжът, извършил престъплението, е криминално проявен и осъждан, а освен че е бил дрогиран, управлявал и автомобил чужда собственост.

Бързо производство за шофиране след употреба на канабис е започнато и от служители на РУ- Карлово. 25-годишен водач на «Нисан микра» управлявал превозното средство на  територията на село Горни Домлян. Мъжът е задържан в полицейския арест за срок до 24 ч. по ЗМВР.



Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина