Започва строителството на модерния физкултурния салон на училище „Отец Паисий“ в Стамболийски

Автор: Plovdiv Now 5565
Започва строителството на модерния физкултурния салон на училище „Отец Паисий“ в Стамболийски

Община Стамболийски е готова да започне изграждането на физкултурния салон на училище „Отец Паисий“. След съгласуване на успешно проведени процедури за избор на изпълнител, финансиращият орган отпусна сумата от 578 973.12 лева с ДДС, която вече е постъпила в открита специално за проекта сметка, съобщи кметът Георги Мараджиев.

"Отново имам повод да кажа, че най-важният капитал са хората! При мека зима строителство може да започна преди Нова година и да продължи 6-7 месеца. Имам уверението на собственика на фирмата, че въпреки срока да е 18 месеца, ще приключат за 6-7 месеца", добавя кметът.

Ще бъде изградена модерна многофункционална спортна зала, която ще се ползва за четири вида спорт – баскетбол, волейбол, футбол и тенис на корт. Когато не се ползва за спорт, може да служи за зала, в която да се провеждат различни събития. Салонът ще е с топла връзка със сградата на гимназията. Ще има климатизация и аспирация. Проектиран е да може да се ползва едновременно от 72 деца. Ще има всичко необходимо – бани, тоалетни и съблекални. Осветлението ще е с LED лампи.

"С изграждането на физкултурния салон ще приключим неприятната сага с извеждането на децата за часовете по физкултура извън гимназията, пресичане на улицата и ред други неудобства, които учениците търпяха, поради липса на салон. Следващата стъпка е осигуряването на средства за саниране сградата на училището", добавя Георги Мараджиев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина