Започва строежът на уникален екопарк в Стамболийски

Автор: Plovdiv Now 11103
Започва строежът на уникален екопарк в Стамболийски

"През следващите дни за последен път гражданите на Стамболийски могат да се разходят по улицата пред бившето Фото, както го направих и аз тази сутрин", съобщи кметът Георги Мараджиев.

Вече избор на изпълнител за изграждането на екопарка, който ще бъде там - единственият общински екопарк на територията на Пловдивска област.

"Както казах и преди, това е мечтата на всяка община, на всяка едно населено място и най-вече на всички деца. Ще го направим така, че да няма гражданин или гост на общината, който да не му се възхити!", добави кметът.

Проектът предвижда махане на асфалта пред бившето Фото. Двата парка, които в момента са разделени от затворената улица, ще се слеят в един голям зелен остров. За да преминават хората, ще се изгради алея от павета, която ще свързва площада с улицата пред зъболекарските кабинети.

От 3D проекта се вижда, че най-интересното съоръжение ще е лифтът, който е двоен и ще бъде с дължина 35 метра. На мястото на сегашната улица ще минава изкуствена река, ще има кораб с две пързалки, като под него ще има специален син мулч, който наподобява море и в същото време ще служи за защита на децата от падане. Корабът е умалено копие на истински кораб – с палуба и трюм, като навсякъде ще може да се играе. Ще има и три вградени в земята батута. Над реката на 4 метра височина ще минава мост, който ще свързва лифта с останалата част на екопарка. В него ще бъдат разположени еколюлки, съоръжения за катерене, две люлки гнездо, паркур, ще има две кули. Съоръженията ще бъдат много на брой, така че да има за всеки по нещо.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина