Започва ремонт на култова сграда в Стамболийски

Автор: Plovdiv Now 5776
Започва ремонт на култова сграда в Стамболийски

Една култова сграда в Стамболийски ще придобие съвсем нов облик.

Започва ремонт на стойност 210 000 лв. на сградата до ,Екопарка.

"Тя крие в себе си много спомени. Тук през 90-те години беше основана за град Стамболийски Демократическата партия на покойния Стефан Савов, на която бях член. Години наред втория етаж се ползваше за клуб на СДС. Свидетел съм и участник във вземането на важни и трудни решения за нашия град. Тук идваха почти всички лидери на СДС през годините. На първия етаж беше фото. Всеки един от нас има и пази така любимите ни снимки от миналото. Сега предстои тотално обновяване", съобщи кметът Георги Мараджиев.

Ще се започне с укрепване, като ще бъдат излети бетонни плочи на мястото на гредореда. Покривът ще бъде ремонтиран, ще се смени дограмата, ще има нови стени от гипсокартон, нови окачени тавани, нова ел. инсталация, изолация на сградата, силиконова мазилка, изцяло обновени тоалетни и стълбища. На двата етажа ще има по четири стаи. 

С цялостната реконструкция ще бъдат осигурени необходимите помещения за работа на общинската администрация и ще бъде завършен новият облик на централната градска част. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина