Започва рехабилитацията на част от уличната мрежа в Стамболийски

Автор: Plovdiv Now 5201
Започва рехабилитацията на част от уличната мрежа в Стамболийски

След проекта за детската градина в Ново село, община Стамболийски спечели и проект за рехабилитация на част от уличната мрежа в Стамболийски. Той обхваща улиците "Иван Вазов", "Стефан Стамболов" и "Кирил и Методий" и е на стойност 1 943 837 лева. Вече има и избран изпълнител за проекта.

„В момента сме подали документите за последващ контрол на обществената поръчка в Държавен фонд "Земеделие" и чакаме всеки момент отговор. След последващия контрол, ще има заявка за авансово плащане и когато минат административните процедури, ще пристъпим към същинската строителна дейност“, информира кметът на общината Георги Мараджиев.

Преди няколко месеца стана ясно, че администрацията е спечелила финансиране с европари по пет големи проекта. Около 5 милиона лв. ще влязат в общината само за ремонт на вътрешни улици и входно-изходни артерии. Проектите предвиждат ремонти и в малките населени места, а преди време кметът Мараджиев съобщи, че сред приоритетите през 2019 година ще бъде състоянието на забавачките в общината.

През последните няколко месеца нашумя проектът за безплатен градски транспорт. Припомняме, че общината успя да реализира идеята със сравнително скромна инвестиция от 215 000 лв. Те бяха вложени в закупуването на два модерни градски автобуса. Въпреки че администрацията закупи двете возила на лизинг с максимален срок на изплащане 62 месеца, прогнозни изчисления сочат, че разходите могат да бъдат възстановени в общинската хазна за по-малко от две години. Двата нови автобуса обслужват градската, както и междуселищната линия.

Припомняме, че повече от 1 200 000 лв. ще бъдат отпуснати за ремонт на детската градина в Ново село. Средствата отново са по европрограма, а детското заведения трябва да бъде преобразено до 2020 година. Дейностите  по ремонта стартираха преди няколко месеца и ще протекат поетапно. Междувременно започна  работа по проектирането на довеждащия колектор на селото. Той тръгва от помпената станция в Йоаким Груево до Вълев мост, където ще се изгради една събирателна шахта за отпадните води от Куртово Конаре и от Ново село. Напролет стартира и ремонтът в центъра на Ново село, за който общината е заделила около 100 000 лв. Предвижда се изграждане на кътове за игри и спорт, шадраван и ново осветление.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина