Започна облагородяването на още пет парка в Стамболийски

Автор: Plovdiv Now 5380
Започна облагородяването на още пет парка в Стамболийски

Започна облагородяването на още пет парка в Стамболийски, съобщи кметът на общината Георги Мараджиев. Единият е срещу Социалния патронаж, където ще бъдат реновирани старите перголи, които са красиви и озеленени. Тук ще има детска площадка с комбинирано двойно съоръжение с къщичка и две пързалки, ще има двойна люлка и въртележка, нови пейки, осветление, кошчета за смет и паркинг за велосипеди.

В този парк арх. Александър Къркеланов ще проектира и ще изгради чешма с пейки и озеленяване около нея. Всичко това той ще направи с лични средства. Арх. Къркеланов има идеен проект как ще изглежда чешмата.

В южната част на града се работи вече по парка под надлеза, като тук ще има тенис маса, детска площадка с къщичка и пързалки, двойна люлка и люлка везна. Ще бъде подновена алейната мрежа и ще има паркинг за велосипеди.

Паркът пред EVN също ще бъде облагороден с беседка и ново озеленяване, ще има детско съоръжение с къщичка и въртележка, ще бъде изградена и спортна площадка, където ще има и едно малко съоръжение за скейтборд. Голямата рампа ще е в парка пред поликлиниката.

В парка до жп-линиите южно след новия надлез вече има монтирани две беседки, старите детски катерушки ще бъдат реновирани и ще се сложи ново детско съоръжение.

"Има и един много малък парк зад гостилница „Божурка“, където ще усилим съществуващата настилка и подстъпите към домовете на живеещите тук, като ще сложим и една нова беседка. Във всички паркове, където има детски съоръжения ще бъде положена ударопоглъщаща настилка. Навсякъде ще има нови пейки, кошчета за смет, ново осветление и още допълнително озеленяване", разказа още кметът Георги Мараджиев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина