Задържаха 26-годишен мъж, насочил моторна резачка към полицай и жители на Куртово Конаре

Автор: Plovdiv Now 1653
Задържаха 26-годишен мъж, насочил моторна резачка към полицай и жители на Куртово Конаре

Задържан е 26-годишният Б.И., насочил моторна резачка към полицай и жители на пловдивското село Куртово Конаре. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Пловдив. С постановление Б.И. е привлечен като обвиняем за това, че на 8 юни в с. Куртово Конаре е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. По своето съдържание деянието се отличава с изключителна дързост и е съпроводено със съпротива срещу орган на властта - полицейски служител към Районно управление -гр. Стамболийски, информират от ОД на МВР. Деянието е квалифицирано като престъпление по чл. 325 ал.2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

По данни на полицията е възникнал спор между две групи жители на селото заради пусната висока музика. На мястото се събрали между 30 и 40 души. Те започнали да се обиждат и да си хвърлят камъни. Един от тях уцелил обвиняемия Б.И. На място пристигнали полицейски служители, които опитали да потушат скандала. През това време Б.И. се прибрал до дома си, взел моторна резачка, задействал я и тръгнал с нея срещу насъбралите се хора, викайки им, като използвал обидни и заканителни изрази.

Независимо от отправените неколкократно разпореждания от полицейските служители да спре моторната резачка и да я остави на земята, той не се подчинил. Напротив - приближавал към полицейски служител и групата от граждани зад него, все още държейки работещата моторна резачка. Поради тази причина на два пъти полицаят възпроизвел във въздуха предупредителни изстрели със стоп патрони. Едва след втория изстрел обвиняемият спрял и оставил моторната резачка, след което тръгнал да се прибира, но бил задържан по реда на Закона за МВР.   

Обвиняемият Б.И. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Пловдив. Действията по разследването продължават и към настоящия момент. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина