За Трифон Зарезан: Най-хубавото домашно вино търсят в Стамболийски

Автор: Plovdiv Now 9707
За Трифон Зарезан: Най-хубавото домашно вино търсят в Стамболийски

Най-доброто домашно вино от реколта 2019 година търсят в района на Стамболийски. Именно за това Общината и читалище "Никола Вапцаров" обявяват конкурса "Трифон Зарезан 2020".

Желаещите да се състезават и да докажат майсторлъка си, трябва да дадат проби от домашните си еликсири. В читалището са подготвени еднакви празни стъклени бутилки, на които ще се слага номер по реда на предаване на винените проби от участниците.

В отделен списък ще се записва номерът на пробата, дата на раждане на производителя и сорта на виното. Срокът за събиране на виното за конкурса е от 3 до 11 февруари, включително. Дегустацията ще се състои на 12-ти февруари  от 10.00 часа в читалището. Журито ще бъде съставено от професионални технолози.

Резултатите от конкурса ще бъдат оповестени на Празника на виното „Трифон Зарезан” на площада пред читалището на 14 февруари, от 11.00 часа. Предвидени са предметни и парични награди за класираните на 1-во, 2-ро и 3-то място,  както и грамоти за  всички участници в конкурса.

На Празника на виното ще има ритуално зарязване на лозе и програма с много музика и танци на площада пред читалище „Никола Вапцаров”.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина