Откриват нов паметник на Васил Левски за празника на Стамболийски

Автор: Plovdiv Now 6092
Откриват нов паметник на Васил Левски за празника на Стамболийски

На 28 май, в Деня на Свети дух, е кулминацията на тържествата по повод Празника на община Стамболийски, които започват още на 26 май. Точно в 20 часа ще започне тържествената церемония по откриването и освещаването на новоизградения паметник на Апостола на свободата Васил Левски, разположен в красивото парково пространство на площада на ул.“Търговска“ в града. Паметникът е дело на известния скулптор Атанас Карадечев, средствата са осигурени изцяло от община Стамболийски.

Слово по повод празника на града и откриването на паметника ще произнесе кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев, освещаването ще бъде извършено от представители на Пловдивската Света Митрополия. Ще бъдат положени венци и цветя от Кмета на Община Стамболийски, Областния управител на област Пловдив, Председателя на Общински съвет-Стамболийски, зам.-кметове и представители от Общината, общински съветници, Командването на пловдивския гарнизон, официални гости, представители на армията, църквата, образователни институции, политически и обществени организации и признателни граждани.

Веднага след церемонията започва тържествена заря-проверка, изпълнена от военнослужещи от 68-ма бригада Специални сили под командването на бригаден генерал Явор Матеев и представителния духов оркестър на Военновъздушните сили от Пловдив. Официален гост на заря-проверката е председателя на 44-тото Народно събрание на Република България Цвета Караянчева, която ще произнесе слово. Водещ е Златко Павлов.

След заря-проверката на площада пред читалището в Стамболийски ще започне дългоочаквания концерт-спектакъл на Николина Чакърдъкова и нейния ансамбъл. Две видеостени ще предават събитията през цялата празнична вечер.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина