Втори ден протести в Цалапица в памет на убития Митко

Автор: Plovdiv Now 7524
Втори ден протести в Цалапица в памет на убития Митко

Автор: Наталия Грозева

Жители на пловдивското село Цалапица излязоха на протест за втори пореден ден след ужасното убийство на Димитър Малинов. Те искат доживотен затвор за убиеца Рангел Бизюрев и справедлива присъда за близнаците Валентин и Борислав.

На шествието в селото присъстваха и родителите на убитото 24-годишно момче, както и кметът на Община „Родопи” Павел Михайлов.

Искаме справедлив процес и доживотен затвор без право на замяна”, каза Недялко Малинов, бащата на убития Митко. Майката на момчето добави, че за нея двамата близнаци са съучастници в престъплението.

По-рано днес 19-годишните Валентин Д. и Борислав Д. ще бяха привлечени като обвиняеми за лично укривателство, но категорично към момента няма данни да са съучастници в убийството под една или друга форма. Това обяви на брифинг говорителят на Районна прокуратура Атанас Илиев.

За жителите в селото обаче младите момчета заслужават не по-малко сурова присъда от издирвания извършител на престъплението.

Какво значи копаеш, заравяш и ти не си съучастник, а какъв си?”, коментира протестиращ пред репортер на TrafficNews.

Всички присъстващи искат двамата близнаци да бъдат обвинени като съучастници, а не помагачи защото за тях това е съучастие в убийството.

Никога не сме очаквали това от тях, не са показали нещо лошо. Нито една причина на света не оправдава убийството”, казаха още жителите на селото. Хората твърдят също, че автомобилът е бил на един от близнаците и баща им също е помогнал. За Рангел, който е сочен за убиец казват, че е бил конфликтна личност.

Протестиращите затвориха главния път в селото с викове „Вън на убийците от Цалапица”, „Спрете корупцията” и „Стоп на чадърите”. След шествие из улиците на селото, тълпата отново отиде пред къщата на близнаците и започна да скандира "убийци".

Припомняме, че полицията издирва Рангел Бизюрев с европейска заповед за арест. Властите твърдят, че предполагаемият извършител е излязъл от страната през летище София на 24 юли. Самолетният му билет бил закупен преди убийството. 

Тялото на 24-годишния Димитър Малинов беше открито заровено под строителни отпадъци на около 1 км от последните постройки в село Цалапица. По данни на прокуратурата жертвата и предполагаемият убиец се познавали от години. Преди време обаче отношенията им се влошили, а проблемът между тях бил финансов. Предполага се, че става въпрос за поръчителство при теглене на кредит.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина