Втора съдебна инстанция остави в ареста мъжа, нападнал полицаите в Стамболийски

Автор: Plovdiv Now 12844
Втора съдебна инстанция остави в ареста мъжа, нападнал полицаите в Стамболийски

Втора инстанция потвърди мерките за неотклонение на мъжете, които бяха в основата на безредиците, случили се в ромската махала на Стамболийски в деня на изборния ден. Окръжен съд-Пловдив реши 35-годишния Ангел Шуманов, който се нахвърли върху полицаите да остане в ареста за постоянно, а 19-годишния му роднина Асен Шуманов, който е управлявал мотоциклет без регистрационни номера е с потвърдена гаранция от 1500 лева.

Окръжните магистрати са решили, че взетото  решение от първоинстанционният съд е правомерно, въпреки че прокуратурата поиска арест и за двамата обвиняеми. В предходното заседание стана ясно, че на пуснатия под гаранция  официално са му повдигнати още две обвинения.  Едното от тях е за това, че е на същата дата е управлявал мотопед, който не е бил регистриран по закон. Третото обвинение  е, че Асен няма книжка за МПС, а от справки става ясно, че постоянно е управлявал МПС. Бил е спрян преди година от полицията и е получил наказателно постановление, което е влязло в сила на 7-ми март 2023 година. Въпреки това, месец по-късно той отново управлява мотора си.

Припомняме, че в деня на изборите полицейски патрул на звено "Сигма" опитал да спре за проверка 19-годишния Асен Шуманов, който управлявал мотоциклет без регистрационни номера. Той обаче успял да се изплъзне на униформените. Влязъл с мотора си в махалата, хвърлил машината на земята и побягнал пеша. Полицаите тръгнали след него, но друг обитател на квартала - Ангел Шуманов /35/ се нахвърлил върху тях. Последвало меле, в което пострадали двамата полицаи.

Прокурорът каза, че въпреки ранния етап на разследването е ясно, че именно двамата са съпричастни към престъплението, като същите са били употребили солидно количество алкохол.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина