Връчиха престижна награда на Община Стамболийски заради откритата приемна на кмета

Автор: Plovdiv Now 8700
Връчиха престижна награда на Община Стамболийски заради откритата приемна на кмета

Годишната награда на „Фондация за прозрачни регламенти" в категория „Най-добра практика за партньорство между общинска администрация и граждани за реализиране на прозрачност в действията на администрацията" отиде при Община Стамболийски. Тя е под формата на статуетка и грамота.

Условието е след една година кметът Георги Мараджиев да върне статуетката във Фондацията, за да отиде при негов приемник в добрите общински практики.

Община Стамболийски получи приза за „Откритата приемна на кмета", която бе създадена преди три години и до края на първия мандат на Георги Мараджиев се провеждаше редовно. Тази практика ще продължи и през настоящия мандат, като ще стартира веднага след зимата.

Приемната се организира на площада на улица „Търговска" в град Стамболийски, където има поставени специални маса и столове за кмета и гражданите. Редовно в приемната участват и зам.-кметовете, както и началниците на отдели в общинската администрация. Одобрението от страна на гражданите за този директен контакт с администрацията е голямо, заради възможността бързо да се посочат проблемите, някои от които се решават на място в приемната.

Наградата бе връчена на кмета Георги Мараджиев по време на заседанието на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район, което се проведе вчера в Смолян. Практиката на Стамболийски бе презентирана пред кметовете на другите общини и областни управители, които участваха във форума. Част от тях  проявиха интерес и желание да направят подобни приемни в своите общини.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина