Възраждат за нов живот старото земеделско училище в Куртово Конаре

Автор: Plovdiv Now 9918
Възраждат за нов живот старото земеделско училище в Куртово Конаре

Кръгла маса на тема „Нов живот за старото земеделско училище” ще се проведе в село Куртово Конаре, община Стамболийски, малко след един от най-важните български празници - Деня на народните будители. Събитието е организирано от читалище "Любен Каравелов" в селото и е планирано за 4 ноември, 16,00 часа.

Архитект Елисавета Палазова, която работи с Френски институт за опазване на паметници на културата за възстановяване на старото земеделско училище на Куртово Конаре, в момента изготвя проект. Целта на кръглата маса е да привлече вниманието на местната общественост към сградата.

На срещата ще бъдат обсъдени как тя да се използва в днешно време, възможностите за финансиране, доброволчество и други важни въпроси.

"Очакваме да се включат всички заинтересовани от темата - активни хора от нашата общност, експерти, представители на местната власт, млади хора. В кръглата маса ще се включи и арх. Палазова, която ще направи презентация на своя проект", споделят организаторите.

Кръглата маса е дейност от инициативата-проект "Куртово Конаре - място с бъдеще", която и различни събития по време на Куртово Конаре Фест и след това. Част е от тригодишния проект на Фондация С.Е.Г.А. - "Глобално образование на местно ниво", съфинансиран от Европейския съюз.

Източник: читалище "Любен Каравелов" - Куртово Конаре

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина