В Седмицата на гората: Засаждат 200 тополи и помагат на бездомни животни в община Стамболийски

Автор: Plovdiv Now 5605
В Седмицата на гората: Засаждат 200 тополи и помагат на бездомни животни в община Стамболийски

Община Стамболийски се включва в Седмицата на гората с две доброволчески инициативи. „Засади- Дари“ се казва основното мероприятие. В събота на 6 април с помощта на доброволци ще бъдат засадени 200 млади тополи в зони край реките Въча и Марица. Тополите са дарение от Регионалното управление по горите-Пазарджик.

"Идеята е чрез залесителни мероприятия да се изчистят и рекултивират местата на старите сметища", коментира експертът по екология в общината Станимира Радичева. С инициативата трайно ще се ликвидира възможността на тези места да се образуват нови незаконни сметища, а и така се дава шанс за още зеленина край реките ни.

"За всяко от четирите ни села и за град Стамболийски ще се разпределят по 40 тополки. Идеята е да имаме и достатъчно доброволци за всяко от местата, поне по 50-ина за всяко от петте места, за да се извърши качествено засаждането. Призивът ни е всеки да си подсигури и лопата за работа, вода за поливане има наблизо, а наш ангажимент е да осигурим подкрепителна малка закуска и вода за пиене за доброволците“, коментира кметът Неделев. Всеки, който желае да участва в инициативата, е добре да се свърже с кметството, където е решил да бъде доброволец в събота, за да има точна информация. Наесен ще имаме още дарени дървета за залесяване, обеща кметът Петър Неделев.

Втората ценна част на инициативата е, всеки доброволец, а и всеки, който е съмишленик на екологичните инициативи, да остави по едно левче по време на залесителната акция в дарителската кутия като подкрепа за безопасно отглеждане на бездомните кучета в общината. Тази част на инициативата е призив за помощ към бездомен приятел.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина