В Деня на влюбените: БЧК с кампания срещу СПИН в Първомай, Сопот, Асеновград и Стамболийски

Автор: Plovdiv Now 5714
В Деня на влюбените: БЧК с кампания срещу СПИН в Първомай, Сопот, Асеновград и Стамболийски

Младежите от Българския червен кръст планират утре по повод Деня на влюбените кампания за информиране на подрастващите как да се предпазват от СПИН. Мотото е „Превенция! Любов! Превенция!“

Инициативи с игри, балони и подаръци ще има в Първомай, Сопот, Асеновград и Стамболийски. Ще има и атрактивни информационни материали и забавни игри, за да привлекат вниманието на хората към важните теми като „Репродуктивно здраве“, „Сексуалнопредавани инфекции и сексуално рисково поведение“.

В Пловдив на 14 февруари събитията на БЧК ще са в две части. Първата е от 10:30 часа във Висше училище по агробизнес и развитие на регионите. Там младежите ще предложат забавни и образователни игри на студентите от учебното заведение.

От 15:00 часа червенокръстците ще се позиционират на центъра на Пловдив в пространството между улица „Княз Аленсандър I” и ул. „Доктор Георги Вълкович“, където ще продължат с изненади и игри за всички желаещи да учасват. 

Ще има колело с различни въпроси по темата; Подарък – тематично календарче за всеки участник; Раздаване на презервативи и информационни брошури; Снимки с човек, облечен с костюм на презерватив; Факти за ХИВ под формата на „късметчета“.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина