Увеличиха сериозно глобите за нередовните каруци в Стамболийски, забраняват двуколките и триколките

Автор: Plovdiv Now 5160
Увеличиха сериозно глобите за нередовните каруци в Стамболийски, забраняват двуколките и триколките

Общинският съвет на Стамболийски е приел промени в Наредба за изискванията, регистрацията и контрола на пътни превозни средства с животинска тяга на територията на общината, като завиши глобите за нарушителите с каруци. Глобите се увеличават по следния начин:

- за липса на светлоотразители от 5.00 лева на 50.00 лева;

- за липса на светлоотразителна жилетка от 5.00 лева на 10.00 лева;

- за липса на светещо тяло от 5.00 лева на от 20.00 до 150.00 лева;

- за липса на престилка за екскременти от 10.00 лева на 100 лева.

Намалени бяха глобите за липса на регистрационна табела, които стават от 20.00 лева на 10 лева и за неносене на регистрационен талон от 20.00 на 10.00 лева, като това са най-високите, предвидени от Закона за движение по пътищата глоби.

Добавени бяха и нови наказания за нарушителите с каруци, като с  глоба от 200 до 500 лв. ще се наказва водач, който управлява ППС с животинска тяга, което не е регистрирано по надлежния ред или е регистрирано, но е без табели с регистрационен номер. За нарушение на тази Наредба, за което не е предвидено друго наказание, виновните се наказват с глоба 20 лв.

Съветниците забраниха движението на ППС с животинска тяга по пътищата, отворени за обществено ползване на територията на община Стамболийски, по главните улици „Васил Левски“ и „Тракия“, както и по пешеходните зони на територията на цялата община Стамболийски.

Забранено бе и движението на каруци с изменение в конструкцията: дву- или триколесно ППС с животинска тяга. Общинските съветници гласуваха и забрана на  състезание с ППС на територията на община Стамболийски, с изключение на тези, провеждани на определени за целта места и по съответния ред, включително и на тези с животинска тяга.

Източник: stamboliyski.tv.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина