Убиецът на Милена от Куртово Конаре се изправя пред ВКС, близките искат доживотен затвор

Автор: Ива Модова 5034
Убиецът на Милена от Куртово Конаре се изправя пред ВКС, близките искат доживотен затвор

Илиян Рангелов, осъден за убийството на Милена Динова в пловдивското село Куртово Конаре, скоро ще се изправи пред Върховния касационен съд.

Припомняме, че мъжът получи 16 години лишаване от свобода, присъдени от Апелативен съд – Пловдив. Той беше признат за виновен в това, че в нощта на 28 декември 2016 година в пловдивското село Куртово Конаре уби годеницата си Милена. 

Делото вече е влязло в съда и съвсем скоро се очаква да бъде насрочена дата за заседанието. Постъпили са жалби както от Рангелов, така и от частните обвинители – семейство Динови.

Обвиняемият ще пледира за невинност, тъй като не признава вината си. Що се касае до близките на Милена, те ще настояват за доживотен затвор. Те отново ще искат магистратите да признаят Рангелов за виновен, но по член 116, а именно, че убийството е по особена жестокост.

Защитата на Илиян ще пледира за невинност, тъй като според тях уликите са косвени, както и че липсва мотив за престъплението.

Припомняме, че убийството стана през декември 2016 година. В нощта на инцидента Илиян Рангелов настигнал половинката си - Милена, повалил я на земята и забил нож в сърцето. След това инсценирал заспиване, за да отклони разследващите.

Два дни преди да я прободе с нож в сърцето, Рангелов й подарил годежен пръстен. Часове след убийството, сам е направил пълни самопризнания.

Илиян Рангелов е с мярка за неотклонение задържане под стража. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина