Църквата “Св. Георги“ в с. Триводици е напълно преобразена, кметът на Стамболийски остана възхитен

Автор: Plovdiv Now 8090
Църквата “Св. Георги“ в с. Триводици е напълно преобразена, кметът на Стамболийски остана възхитен

Църквата "Св. Георги" в с. Триводици е напълно завършена. Това е станало с усилията на община Стамболийски и дарители. Изработен е прекрасен иконостас, поставен е голям полилей, закупен от пловдивската митрополия, на видно място стои владишки трон. Местните хора са дарили покривки, свещници, икони и други вещи за храма. Очаква се да бъде осветен на Гергьовден. Кметът на Стамболийски Георги Мараджиев, който днес разгледа храма, остана възхитен.

 

Ето какво написа той във фейсбук: "Съвсем скоро жителите на Триводици ще могат да ползват своята църква, както и другите придобивки – новия център, за който общината задели 100 000 лева, здравната служба ( също ремонтирана с наши средства в размер на 15 000 лева), където се помещава в момента читалището.

Ремонта му също започнахме с наши средства, като заделихме 100 000 лева от бюджета и с тези пари бе направен нов покрив, дограма, топлоизолация и стълбището. Ще направим и вътрешен ремонт със средства от бюджета.

През първия ми мандат в Триводици бе изграден по проекта на НКЖИ надлезът, който свързва населеното място с Ново село и бяха ремонтирани 2 километра улици в ромската махала, също с наши средства. За църквата общината даде от бюджета над 140 000 лева. Не на последно място пътят Стамболийски – Триводици, който от 30 години не бе ремонтиран, ние го направихме по проекта на стойност 4,3 милиона лева, който спечелихме за двата пътя до Триводици и до Йоаким Груево.

Продължаваме работа както в Стамболийски, така и в четирите села, където до края на мандата ще са приоритет улиците, тротоарите и, разбира се, канализацията - проектирането и осигуряването на средства за изграждането"

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина