Трима са с обвинения за нападението на възрастен мъж край Стамболийски

Автор: Plovdiv Now 9671
Трима са с обвинения за нападението на възрастен мъж край Стамболийски

Окръжна прокуратура в Пловдив привлече като обвиняеми трима мъже за кражба и побой над пенсионер в Пловдивско. 34-годишният Н.М., М.Д., на 46 години и 24-годишният Д.С. са обвинени за това, че на 4 март в Триводици, община Стамболийски, са нападнали 74-годишен мъж.  Н. М. е извършил деянието в условията на опасен рецидив. Той е осъждан три пъти.

На въпросната дата на тел. 112 бил подаден сигнал за извършен грабеж в дома на 74-годишния мъж. Установено е, че към 23 часа в двора на къщата на пострадалия влезли Н.М., М.Д. и Д.С. Той се събудил от шума и излязъл навън. Щом го видели, тримата поискали пари. Той им отвърнал, че няма, а те започнали да му нанасят удари по тялото. Мъжът се развикал за помощ. В това време тримата отнели от двора на къщата около 170 метра меден кабел и др. вещи и избягали.  След подадения сигнал са били проведени незабавни оперативно-издирвателни действия и извършителите на грабежа са установени от полицията.

Тримата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура – Пловдив да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.  

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина