Тържествено откриват ремонтираната поликлиника в Стамболийски

Автор: Plovdiv Now 7902
Тържествено откриват ремонтираната поликлиника в Стамболийски

Официалното откриване на ремонтираната сграда на поликлиниката в Стамболийски е утре, 11 май, от 10,30 часа. Тържеството ще бъде на площадчето пред здравното заведение и ще започне с концерт на народната певица Росица Пейчева.

По програма включва и тържествен водосвет, както и прерязване на лента. Поликлиниката бе обновена преди месеци, но общинската администрация очакваше затоплянето на времето, за да се направи и тържественото откриване.

Здравното заведение години наред се рушеше, дограмата беше стара, а фасадата - изкъртена на много места. Стълбището и покривът бяха амортизирани.

Понастоящем сградата има съвсем нова визия. Ремонтирани са дограмата, фасадата и покривът, както и централното стълбище, към което води модерна рампа за инвалиди с отопляема настилка, за да не замръзва през зимата.

Обновен е входът и към детското отделение, както и самото отделение за най-малките пациенти, пред което има шадраван слонче, нови пейки и озеленяване. Пред кабинетите на педиатрите са оформени кътове с къщички, телевизор, масички и столчета за децата, за да се направи престоят им в поликлиниката по-приятен.

За улицата пред поликлиниката и за паркинга на медицинското заведение също е планиран ремонт, като предстои асфалтиране и обособяване на места за паркиране, за да не спират автомобилите безразборно и по тротоара. Пространството зад поликлиниката също ще бъде реновирано с обособени паркоместа.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина