Строг затвор за Александър, убил партньора си в Стамболийски

Автор: Plovdiv Now 7011
Строг затвор за Александър, убил партньора си в Стамболийски

Автор: Георги Тошев

15 години затвор при първоначален строг режим. Това наказание определи Пловдивският окръжен съд признавайки за виновен композитора Александър Радев, за убийството на съпруга си Андреас Ропел в Стамболийски, предаде trafficnews.bg. Престъплението е от 4 май миналата година като според обвинението е извършено умишлено.

Със същата присъда Пловдивският окръжен съд осъди Александър да заплати на родителите на убития, сумата от по 100 000 лева на всеки, представляваща обезщетение за причинени им от престъплението неимуществени вреди.

По-голямата част от делото се разгледа при "закрити врата" заради изнасяне на подробности от интимния живот на подсъдимия. Още от началото на процеса, самият Александър отказа да се признае за виновен като определи жертвата си за "домашен насилник". Радев на няколко пъти се опита да шиканира процеса, като се опита да изгони прокурора, в последствие уволни адвокатите си, а за капак се опита и да влезе в ролята на съдия, искайки да вземе решения вместо магистратите.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Хронология на убийството:

Кървавата драма между двамата мъже се разигра на 4 май миналата година в град Стамболийски. След скандал между тях и взаимни удари с нож, 41-годишния Андреас Ропел починал от смъртоносно пробождане.

Преди да дойдат в Стамболийски, двамата мъже живеели под наем в гр. София, като през 2020 г. те сключили граждански брак в Германия, за което имали издаден европейски сертификат за брак. Между тях често възниквали скандали, които понякога прераствали и във физическа саморазправа.

Според обвинителния акт, на 3 май 2022 г. мъжете се преместили да живеят в Стамболийски, в наследствена къща на Александър. На следващия ден ходили на пазар, след което се върнали в дома си. Под влияние на употребения алкохол, двамата започнали да се карат, дърпат, удрят и нараняват. Под афект, посегнали към ножове и започнали да си нанасят взаимни рани. В един момент Александър пробол смъртоносно партньора си. По-късно самият той подал сигнал в полицията, а Рошел издъхнал.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина