Стрелба и полицейска гонка край Кричим! Пловдивски лихвари отвлякоха длъжник

Автор: Парашкева Иванова 11915
Стрелба и полицейска гонка край Кричим! Пловдивски лихвари отвлякоха длъжник

Собственик на фирма за бързи кредити и двама негови приближени са задържани в ареста, след като отвлекли длъжник и прегазили полицай, който се опитал да провери автомобила им, научи Plovdivnow.bg. Екшънът се е разиграл в понеделник на пътя за Кричим, но до този момент от полицията не са го оповестили официално. 

В края на миналата година мъжът изтеглил 150 лева от фирмата и по договор трябвало да ги върне на три вноски по 65 лева. Той обаче се забавил с връщането им и кредиторът Николай Миланов след няколко настоятелни позвънявания, отишъл да си ги търси. За по-голяма тежест взел още двама служители - Васил Любенов и Веселин Асенов. Тримата измъкнали длъжника от работното му място, натоварили го в джипа, с който пристигнали и му заявили, че в рамките на час трябва да намери парите и да ги върне. Борчлият звъннал на свой приятел, бивш затворник, споделил му за патилата си и поискал да му помогне. Приятелят му казал, че ще му даде парите и го чака в Йоаким Груево. Похитителите потеглили с жертвата към селото, но междувременно мъжът се обидил на свой приятел полицай и му разказал за случката. 

Двама служители на Криминална полиция от РПУ Стамболийски и техен униформен колега потеглили към Йоаким Груево. Полицаите били с цивилен автомобил. Преди селото униформения спрял с палка идващия джип и наредил на всички да излязат от колата.  Шофьорът обаче дал газ, блъснал го и продължил по пътя. В същото време един от цивилните полицаи изскочил и започнал да стреля по джипа. Похитителите обаче успели да се изплъзнат. След минути пристигнали в подучастъка в Кричим и заяви, че са били нападнати от непознати мъже, които са стреляли по тях. 

Длъжникът обаче също потърсил помощ в полицията, съобщавайки, че е отвлечен и е бил затворен в багажника. 

В крайна сметка Николай Миланов и служителите му са задържани. Срещу тях прокуратурата е повдигнала 4 обвинения. 

В РПУ - Стамболийски също тече вътрешна проверка, която да установи дали полицейските служители са спазили всички процедури при задържането на лицата. 

Очаквайте продължение!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина