Стана ясно бил ли е дрогиран Илиян, убиецът на Милена от Куртово Конаре

Автор: Plovdiv Now 18375
Стана ясно бил ли е дрогиран Илиян, убиецът на Милена от Куртово Конаре

Илиян Рангелов, осъден на две инстанции за убийството на Милена Динова в пловдивското село Куртово Конаре, не е бил дрогиран в нощта на убийството. Това сочи съдебно медицинската и психиатрична експертиза, назначена през февруари. Тя бе поискана от защитата на Рангелов, тъй като по думите му той е бил дрогиран с Диазепам.

Във фаталната нощ, линейка е пристигнала пред къщата на Рангелов. Медиците са поставили успокоително на Илиян, Илин - брат на Милена и на Кръстьо - баща на жертвата. Претенциите на Илиян и защита бе, че Диазепамът се е отразил на поведението на Рангелов, бил е неадекватен и затова е направил самопризнанията.

Днес в съдебна зала експертите отрекоха медикаментът да се е отразил на психическото и физическото състояние на Илиян Рангелов. Според д-р Спасов и д-р Господинова, количеството успокоително е било в малки количества.

Според доказателствата в нощта на убийството Илиян е употребил алкохол. Той обаче е бил отново в малки количества и в комбинация с Диазепама не се е отразил на организма му. Експертизата бе приета, въпреки възраженията на защитата му.

"Експертизата се базира на свидетелски показания, а не на медицинска компетентност", заяви адвокат Тодорова.

Пред съда Рангелов отказа да дава обяснение.

"Поддържам казаното от мен в съдебна зала, но се отказвам от показанията и самопризнанията си в досъдебното производство", заяви Илиян Рангелов.

По искане на страните, в залата се прочетоха показанията на Илиян, дадени ден след убийството на 28 декември. В залата отново бе разказано убийството, както и детайлите около него. Очаква се ако не бъдат предявени нови искания още днес да се стигне до пледиране, а в края на деня и присъда.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина