Стамболийски спечели проект за 500 000 лева за мечтания физкултурен салон на гимназията

Автор: Plovdiv Now 4321
Стамболийски спечели проект за 500 000 лева за мечтания физкултурен салон на гимназията

Гимназията "Отец Паисий" в град Стамболийски ще се сдобие с мечтания физкултурен салон, за чието финансиране общината кандидатства към Държавен фонд „Земеделие”. Проектът е на стойност 500 000 лева, които ще се използват за модерна многофункционална спортна зала за четири вида спорт – баскетбол, волейбол, футбол и тенис на корт.

Залата ще бъде многофункционална и ще бъде подходяща и за провеждането на различни културни събития. Салонът ще е с топла връзка със сградата на гимназията, ще има климатизация и аспирация, LED осветление, санитарни възли и съблекални. Какапацитет на салона е 72 деца.

С изграждането на физкултурния салон ще се преустанови извеждането на децата за часовете по физкултура извън гимназията, пресичането на улицата и редица други неудобства, които учениците са принудени да търпят заради липсата на салон.

Прогнозата на общинската администрация е, че до един месец документите към Държавен фонд "Земеделие" ще бъдат финалицирани и ще бъде стартирана процедура за избор на изпълнител. Това ще трае още месец и половина до два месеца. Самото строителство на салона ще бъде с панели, без да се налага наливане на бетон.

Предвижда се и саниране, ремонт на покрив и хидроизолация и на сградата на гимназията, като за финансиране ще се кандидатства към Норвежкия фонд за 1 милион лева.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина