Стамболийски се включва в програмата за предоставяне на грижи в домашна среда

Автор: Plovdiv Now 18391
Стамболийски се включва в програмата за предоставяне на грижи в домашна среда

Община Стамболийски се включва в Националната програма „Предоставяне на грижи в домашна среда”. Тя е разработена в отговор на установените потребности за полагане на грижи на хора, които не попадат в обхвата на съществуващите към момента мерки и програми, включително на механизма лична помощ, предвид определения кръг от ползватели на основание § 3 от Преходните и заключителните разпоредби на Закона за личната помощ.

С реализацията на Програмата ще се предоставят възможности за връщането на пазара на труда на лица от групи в неравностойно положение на пазара на труда.

Лицата, които имат нужда от грижи и желаещи да се включат в Програмата или техен законен представител, могат да подават заявление-декларация по образец в Звено за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда в гр.Стамболийски, ул.„Г.С.Раковски“ №44, всеки работен ден от 08.00 ч. до 12.00 ч. и от 13.00ч. до 17.00ч.

В Програмата могат да се включат: Безработни лица, регистрирани в дирекция „Бюро по труда“ Хора, нуждаещи се от предоставянето на грижи в домашна среда:

- с от 80 до 89,99 на сто степен на трайно намалена работоспособност или вид и степен на увреждане с определена чужда помощ;

- на възраст над 65 г. в невъзможност за самообслужване, които не са освидетелствани по съответния ред от органите на медицинската експертиза в Р България.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина