Стамболийски обменя опит с испанска община СНИМКИ

Автор: Валерия Василева 6571
Стамболийски обменя опит с испанска община СНИМКИ

Стамболийски обменя опит с испанската община Villafranka de los Barros по проект „Транснационално сътрудничество и трансфер на иновации за институционален капацитет в сектор социално включване”. Проектът е финансиран изцяло по европейска програма и общината няма да похарчи нито лев за изпълнението му.

"Започнахме посещението си със среща с г-н Рамон Роперо Мансера, който е кмет на испанската община, и с пресконференция пред местните медии. Имах възможност да представя нашата община, както и социалната ни политика, тъй като проектът, в който си партнираме с Villafranka de los Barros, е в социалната сфера", разказа кметът на Стамболийски Георги Мараджиев.

Кметът Мансера от своя страна представил общината, която ръководи. Оказало се, че тя е много по-малка от нашата – с население 13 000 души, но бюджетът й е два пъти по-голям и е в размер на 13 милиона евро. "Нашата община е от 23 000 души население и с 6,5 милиона евро бюджет", направи сравнение Мараджиев. В същото време в общинската администрация на Villafranka de los Barros работят 400 души.

"По време на срещите започна и обмяната на опита с испанските колеги, като тук искам да кажа, че началниците на отдели, които са с мен в Испания, се представят перфектно и са много добре подготвени за тези нови контакти. Не случайно започнах изявлението си по време на пресконференцията с думи, които не веднъж съм казвал, че за мен най-ценният капитал са хората и две години след началото на мандата продължавам да съм категоричен, че хората са най-ценният капитал. По време на днешната ни работа успяхме да запознаем испанските партньори и със социалната политика, която водим, в това число и със социалните проекти, които реализираме, като нашите домакини останаха много впечатлени от проекта „Топъл обяд” и от дейността на Социалния патронаж на територията на община Стамболийски. Проявиха интерес и към факта, че имаме общинска болница и поликлиника на територията на общината", разказа кметът.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина