Стабилизират пътища край Стамболийски с надеждна технология - студено рециклиране

Автор: Plovdiv Now 6980
Стабилизират пътища край Стамболийски с надеждна технология - студено рециклиране

Ремонтът на пътя Стамболийски - Йоаким Груево тече с пълна пара. Фирмата-изпълнител е започнала стабилизацията, която се извършва по метода студено рециклиране с машина Wirtgen. Компанията въвежда тази технология още през септември 2007 година и първият обект, който прави по този начин, е пътя Божурище - Брезник. Технологията, при която стабилизацията е чрез студено рециклиране на основата на пътя, е с гаранция 25-30 години, през които пътят няма да се напуква и амортизира.

Следващата стъпка е да се оформят бордюрите и да се положат пластовете асфалт. До момента около 250 метра от пътя вече са стабилизирани.

Общинската фирма БКС има ангажимент да монтира осветителни тела в участъците извън регулация. Пътят ще бъде отворен след около месец, прогнозира кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев.

Фирмата-изпълнител вече прехвърля работници и машини и на пътя Стамболийски-Триводици, който трябва да бъде ремотиран едновременно с пътя до Йоаким Груево, като срокът и за двата обекта е 165 дни, а стартът бе даден на 22 май.

Пътят до Триводици е по-дълъг, но прогнозата е, че той ще бъде завършен по-бързо, защото няма да се премахва паваж. 

Припомняме, че софийската фирма  "Атлас-Балкан" ООД е наета да извърши ремонти за 4 милиона лева на двата пътни участъка.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина