Срязаха лентата на най-новия железопътен надлез за над 6 млн. СНИМКИ

Автор: Plovdiv Now 9192
Срязаха лентата на най-новия железопътен надлез за над 6 млн. СНИМКИ

Най-новият жп надлез в Стамболийски бе официално открит вчера. Съоръжението е част от големия държавен проект „Модернизация на железопътния участък Септември – Пловдив: част от Трансевропейската железопътна мрежа – изграждане на четири броя железопътни надлези”.

Церемонията по прерязването на лентата се проведе на територията на общината. На нея присъстваха представители на ръководството на НКЖИ, на фирмата изпълнител на проекта "Strabak" и ръководителите на изграждането на надлеза.

"Заедно преразяхме лентата, след като бе отслужен и водосвет за новата придобивка, която ще се ползва най-вече от жителите на общината. Искам да припомня, че съоръжението е на стойност 6 027 348 лева", оповести кметът на града Георги Мараджиев. 

"Община Стамболийски също има принос за бързото изграждане на надлеза с бързото осигураване на необходимата документация и разрешителни от нашите експерти в Дирекцията по устройство на територията. Продължаваме работата и по изпълнението на нашите спечелени проекти, които са свързи с подобряване на инфраструктурата и изграждане на нови обекти както в града, така и в селата", съобщи още той.

По проекта са изградени още 3 нови пътни съоръжения. Единият е пътният надлез в междугарието Септември–Пазарджик, на спирка Ковачево, изпълнен отново от „Щрабаг“ ЕАД за 3 960 000 лв. Другият обект е пътният надлез в междугарието Огняново – Стамболийски в село Триводици, построен от „Гигастрой“ ООД, София, за сумата от 4 200 000 лв. Третият пътен надлез се намира в района на гара Тодор Каблешков, село Златитрап. Негов изпълнител е „Порр Бау Гмбх“, а стойността на строителството - 3 960 000 лв.

Общата стойност на проекта е 19 998 000 лева, от които 16 998 300 лв. като безвъзмездна финансова помощ от Кохезионния фонд на ЕС и 2 999 700 лв. като национално финансиране.

Проектът има за цел да интегрира българската транспортна система в Трансевропейска мрежа чрез модернизация на железопътния участък Септември–Пловдив. С изграждането на четирите пътни надлези се въвеждат и утвърждават и

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина