Спасителят на Двореца Кричим стана Пожарникар на годината

Автор: Ива Модова 17645
Спасителят на Двореца Кричим стана Пожарникар на годината

Стоил Дрянков, началник на пожарната в Стамболийски, е "Пожарникар на 2019" за Пловдив. Той бе награден от директора на пожарната под тепетата. Служителят с 25-годишен стаж в структурата, е отличен за предотвратяването на сериозни последствия след огнения ад в комплекс Двореца в Кричим. Благодарение на бързата реакция на огнеборците и безупречната координация, Дворецът е бил спасен, както и редица защитени дървета и животни.

"Тази награда е за целия наличен състав на пожарната в Стамболийски. Без хората нямаше да се справим", заяви Дрянков.

Носители на награди в други направления станаха още пет служители на РСПБЗН - Пловдив. Специална награда получи отбора по "Пожароприложен спорт". Отличен бе треньорът му Калоян Нанков, както и двама състезатели, донесли сребърни медали от Световното в Русия.

Писков и Костов са завоювали 3-то място при щафетата "4 х 100". Сред наградените пожарникари са и едни от най-отдадените и с най-дълъг стаж в системата - Сашо Янаджиев и Георги Баталов.

Награда получи и представител на доброволното формолерование "Пловдив 112" - Павел Щипков.

.

" Годината бе много динамична. Белязана от много произшествия. Благодарение на подкрепата на доброволците сме се справяли с много ситуации -пожари, наводнения и аварии. Тази година ще се формира таково формолирование и в още 3 общини", заяви Георги Мангараков, директор на пожарната в Пловдив.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина