Спасиха 5 кръста в община Стамболийски

Автор: Plovdiv Now 10849
Спасиха 5 кръста в община Стамболийски
В град Стамболийски имаше шествие от църквата "Св. Троица" до мястото на река Марица, където се хвърля разпятието. В студените води се показа и смелостта на участниците, а късметът се усмихна на Момчил Лилков.
 
Празникът Йордановден в Ново село започна с Богоявленска литургия, която бе водена от отец Серафим и кметът Иван Стойчев в храм „Свети Георги“. След църковната служба хората се отправиха към Стара река. По време на днешния ритуал в Ново село най-бърз се оказа Георги Стойчев.
 
Не липсваха и куражлии, които решиха да премерят сили в студените води и в село Триводици. Празникът започна в 11.00 часа като тук след литургията отец Златомир и кметът Валерий Тошев поведоха шествието.
Тази година кръстът бе изваден от Ангел Нанкинов.
 
В Куртово Конаре поведоха богоявленското шествие от църквата ,,Свети Анастасий” към мястото край река Въча. Тази година Алекс Тодоров пръв стигна до кръста.
 
В Йоаким Груево честването се проведе при река Въча. Преди да бъде извършено тайнството при реката, пътят от центъра на Йоаким Груево до Въча бе извървян с шествие. Късметлията, който тази година успя да хване разпятието е Иван Пачев, съобщи Георги Мараджиев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина