Собственици насъскват питбулите си срещу бездомни животни в Стамболийски, едно е зверски нахапано

Автор: TrafficNews 7277
Собственици насъскват питбулите си срещу бездомни животни в Стамболийски, едно е зверски нахапано

Собственици на питбули насъскват кучетата си срещу беззащитните бездомни животни в Стамболийски. От няколко дни в социалните мрежи се разпространяват снимки на тежкото състояние на Борко. Той е взерски нахапан, а лекарите се борят за живота му. С тежка инфекция е, разкъсна рана на коремната и гръдната стена. Има съмнения, че е бил прострелян дори.

Всичките тези гаври с бездомните животни според живеещите в града е заради стопани, които нарочно използват животните си срещу бездомните такива в града.

TrafficNews се свърза с една от сигнализиралите за зверството жена. Именно тя разказа, че има вероятност Борко дори да е прострелян. За него още каза, че е интрубиран, засегнат е и белият дроб.

„От години имаме такива случаи. Най-редовно намираме нахапани котета, а дори мъртви. Носят се слухове кои са виновниците, но няма реални доказателства, защото действията се случват вечерта.”

Борко заедно с още няколко бездомни кученца обитават парка в града, където обаче видеонаблюдение няма и няма как да се докаже кой е отговорен за нападението. Носят се слухове, че зад част от тези нападения стои питбулът на сина на собственика на известен ресторант в града.

„Собственикът е уважаван човек, но синът му редовно пуска питбула си да нахапва други кучета. Кучето на въпросното момче е нахапало дори пудел на едни мои познати. Никой обаче не пуска жалби срещу него, защото все пак баща му е човек с име.", допълва тя. 

„Имам чувството, че сме в Дивия запад и на никого не му пука. Мине, замине някой ден и хоп захапано куче или убити котки.”, коментира още тя.

Освен въпросният любимец на сина на собственика на ресторанта има и друг питбул,чийто притежател го насъсква срещу беззащитните животни в града. Имало е дори случай, в който неговият питбул е нахапал пудел, а след това е заплашвал собствениците на нападнатия домашен любимец.

Жената споделя и за неин неприятен случай с друга порода куче, чийто собственик се е държал повече от безсъвестно.

„Аз имах миналата година случай на собственик с кане корсо, пуснато без каишка и намордник. Помолих мъжа да завърже любимеца си, но нямаше реакция. Питбулът хукна срещу мен и кучето, което разхождах, то не беше моето собствено. В този момент собственикът го спря. После мина покрай мен и с насмешка ми каза: Ааа, еми нищо няма да ти направи.”

Жената има и свидетели, и снимков материал. Когато е решила да подава жалба срещу въпросния собственик, кварталният полицай е казал тя и свидетелят да стоят два месеца, без да излизат извън града, за да може, когато глобят мъжа, да са на място.

„Септември получавам писмо, на което пише, че първото нарушение се разминавало само с предупреждение.” След случая собственикът на кане корсото специално е отишъл да каже на жената: „Вие подадохте жалбата, нали? Е, и кво, нищо. И да ме бяха глобили, пак щях да си пускам кучето.”

"Абсолютна безнаказаност е тук. Защо нищо не се прави за бездомните животни, защо не се правят регистрации на всички любимци, да се налагат глоби за домашно развъждане?", пита жената.

Подобни новини

...

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина