Сложиха нова дограма на храма в Куртово Конаре, ремонтират улици, поддържат парковете

Автор: Plovdiv Now 7600
Сложиха нова дограма на храма в Куртово Конаре, ремонтират улици, поддържат парковете

Църквата "Свети Атанасий" в село Куртово Конаре, община Стамболийски, на която беше направен ремонт, вече е и с нова дограма. 

Тя е един от най-старите храмове в региона. Храмът е с нови дървени прозорци, предстои да се смени дограмата на входните врати. Вътрешната врата на единия от входовете е автентична и няма да се сменя, съобщава кметът на общината Георги Мараджиев.

В същото време в Куртово Конаре продължават ремонтите на улици, които се чакълират и най-важното - изграждането на отводнителни канали. При една обиколка на населеното място ясно се вижда и че тук не само се извършват ремонти и се изграждат нови придобивки за жителите, но и те се поддържат добре.

Лично кметът на селото Иван Пиринов организира ежедневно дейността по почистването и поддръжката на парковете, зелените площи и централни улици. Гробищният парк също е добре почистен и поддържан.

Наскоро тук бе изградена и зала за траурни дейности. В прекрасно състояние е и тревата на стадиона, където ежедневно се полива. Мини БКС-то на Куртово Конаре, което е от осем души, се грижи за поддръжката и на площада и парка пред читалището, както и за двора на ремонтираната поликлиника.

Алеята към гарата също се почиства редовно, косят се тревни площи в цялото населено място и се почистват от треви тротоарите по централните улици.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина