След пазара, парковете и болницата: Отвориха пенсионерските клубове в Стамболийски

Автор: Plovdiv Now 9616
След пазара, парковете и болницата: Отвориха пенсионерските клубове в Стамболийски

Отворени са вече всички пенсионерски клубове в Стамболийски, както и в четирите села в общината. Сяда се само отвън, а масите са подредени на необходимото разстояние една от друга. 

"Исках да се уверя лично дали се спазват мерките и бях в клуба пред гарата, като имах възможност и да поговоря с хората. През времето на карантината явно са се натрупали много въпроси, свързани с предстоящата ни работа и проекти. Гражданите питаха за парковете, за бъдещите проекти, с които ще кандидатстваме за финансиране. Лично ги информирах, че всички паркове ще бъдат реновирани и че до лятото няма да остане парк на територията на общината, който да не е облагороден. Споделих с гражданите и някои от предстоящите ни проекти и смятам, че се получи един добър диалог, както се казва, за сверяване на часовника, разказва кметът Георги Мараджиев.

В клубовете се спазват мерките. Освен че масите са на дистанция, на всяка от тях сядат само по двама-трима души, а персоналът е с предпазни средства.

Продължава дезинфекцирането и почистването на местата, където преминават най-много хора. Служителите от БКС днес измиха площада и чпочистиха фонтаните. С дезинфектант се обработва и подлезът, както и металните парапети.

Припомняме, че безплатният градски и междуселищен транспорт в Стамболийски също беше възстановен миналата седмица. Автобусите вече се движат редовно и по нормалното си разписание. Задължително е шофьорите и пътниците да носят предпазни маски или шлемове.  с разхлабването на мерките в община Стамболийски първо първо бяха отворени парковете и градския стадион, след това пазарът, а от края на миналата седмица болницата започна поетапно плановия си прием.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина