Синът на починалия Йордан от Стамболийски: Изпуснаха момента, в който той можеше да бъде спасен

Автор: Plovdiv Now 14498
Синът на починалия Йордан от Стамболийски: Изпуснаха момента, в който той можеше да бъде спасен

„Не коронавирусът убива хората, а неуредиците в здравната ни система“, каза синът на починалия с ковид 70-годишен мъж от Стамболийски в ефира на Нова телевизия. Припомняме, че Йордан Недев е бил върнат от две болници, а след това приет в трета, но чак след 24 часа.

Йордан е бил пенсионер и е имал оръжеен магазин в Кричим, имал е и придружаващи заболявания.

„Единствено, ако можем да говорим за шанс за спасение, това е когато го върнаха от Окръжна болница - следващите 24 часа не бяха толкова критични и това е именно изпуснатият момент, в който той можеше да бъде спасен“, разказва Николай.

70-годишният мъж е бил откаран с линейка първо до УМБАЛ „Свети Георги“, където не е имало място и медиците са го пренасочили към Окръжна болница, след още няколко часа чакане, от там са го върнали и са заявили, че не е нужна хоспитализация.

„През цялото време в линейката той беше на кислород. Това би трябвало да означава, че е зле и трябва да бъде приет в болница.  Сутринта се обадих на личната лекарка, че саторацията на кръвта му е ниска, тя самата беше категорична, че той трябва да постъпи в болница и тя лично извика линейката. Около 11 часа бяхме в УМБАЛ „Свети Георги“ и там започна едно велико чакане. Стоиш и чакаш. В окръжна болница пък изобщо не бяхме допуснати вътре, никой не ти дава информация за това какви тестове са направени и какви  са резултатите“, заяви съпругата на Йордан – Елена.

Те не знаят и кога е бил тестван и е дал положителен резултат за коронавирус, тъй като в документите си имат два отрицателни резултата от бърз тест.

„Така и не успяхме в Окръжна болница да говорим с лекар, който да ни обясни защо няма да ни хоспитализират“, каза още синът на починалия мъж.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина