Шумен купон със здрав запой изпрати двама приятели от Стамболийски в ареста

Автор: Plovdiv Now 8584
Шумен купон със здрав запой изпрати двама приятели от Стамболийски в ареста

Бурен и шумен купон със здрав запой завърши за двама приятели от Стамболийски в ареста. Освен, че пренощуваха в ареста, те бяха одрусани и с по 300 лева глоба. 

Купонджиите са обвинение за неспазване на наредбата за нощната тишина, нападение над полицаи и съпротива при арест. 

Екшънът се разиграл преди два дни. Компания се събрала в една от къщите в града. Купонът се вихрел до посред нощ, музиката кънтяла на макс, а виковете и песните отеквали в целия квартал.

Около 4 часа през нощта нервни съседи повикали полиция. Униформените се отзовали на адреса, където заварили група вече подпийнали купонджии, но поради високата музика не можели да установят кой е домакинът.

В един момент един от служителите на МВР влязъл вътре и изключил уредбата от щепсела. Това разгневилоо празнуващите, които му се нахвърлели с обиди и ругатни.

Полицаите се принудили да повикат подкрепление. Особена агресия проявили двама мъже, които дори дръзнали да бутат униформените.

След пристигането на още един екип от служители на МВР, разправията стихнала, а двамата най-буйни купонджии били задържани.

Те прекарали едно денонощие в ареста, а след това са били изправени пред съда с обвинение за дребно хулиганство.

Пред магистратите те отрекли да са проявили дързост към полицаите и в своя защита изтъкнали факта, че униформените не били поканени в къщата, а сами са нахлули вътре.

Според закона при акция или сигнал полицаите имат право да влизат във всеки дом, когато трябва да прекратят извършване на престъпление. В случая поради високата музика, органите на реда не са били чувани от присъстващите в къщата и това наложило влизането им вътре и спирането на радио уредбата, коментираха юристи.

След запознаване със случая, всички доказателства и свидетелски показания, съдът преценил, че действително двамата мъже са погазили закона. Те са признати за виновни, а актовете им потвърдени.

Глобите им от 300 лева са в рамките на средния размер с оглед на предвиденото в закона. Магистратите са категорични, че действията на мъжете са изключително дръзки.

Решението на съда подлежи на обжалване. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина